Mücbir sebepte KDV tevkifat uygulaması hakkında merak edilenler:

[seopress_breadcrumbs]
kdv iadesi

Mücbir sebep, kişinin kontrolü dışındaki bir nedenle ortaya çıkan, öngörülemeyen ve engellenemeyen durumlara verilen hukuki bir terimdir. Örneğin, doğal afetler, yangın, salgın hastalık gibi olağanüstü durumlar mücbir sebep sayılabilir.

KDV tevkifatı ise, bir mal veya hizmetin satışı veya hizmetin sağlanması nedeniyle vergi sorumlusu olan mükelleflerin, vergiyi tahsil etme sorumluluğunu yerine getirmek üzere, vergiye tabi tutulacak tutarın belli bir oranını kesinti suretiyle vergi dairesine ödeme yükümlülüğüdür.

Mücbir sebeplerin varlığı durumunda, KDV tevkifatı uygulamasında da bir takım istisnalar ve özel hükümler bulunmaktadır. Örneğin, doğal afetler ve salgın hastalıklar gibi mücbir sebeplerin varlığı durumunda, KDV tevkifatı uygulanmayabilir veya uygulanacak KDV oranı düşürülebilir. Ancak, mücbir sebep durumunun varlığına ilişkin kanıtların sunulması gerekmektedir.

Mücbir sebep nedeniyle KDV tevkifatı uygulaması hakkında daha detaylı bilgi almak için vergi mevzuatı ve ilgili kurumların yayınlarına başvurmanız gerekmektedir , yada bu alanda 23 yıllık ERP tecrübesi olan Tetraport ‘ta yanınızda.

Paylaş

Site içinde arayın.

Dijitalleşme hikayenize birlikte başlayalım.

Formu doldurun, size ulaşalım!
ya da bizi arayın